الکتروموتور ترمز دار
الکتروموتورترمز دار، وسیله است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی مبدل میسازد. به طور کلی هنگامی که یک هادی حامل جریان الکتریسیته، تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار بگیرد، نیرویی از طرف آن میدان مغناطیسی به روی آن هادی حامل جریان وارد میگردد.
الکتروموتور ترمزدار با این قابلیت که می توان استارت و استاپ آن را در زمان دلخواه تعیین کرد بسیار پر کاربرد است و الکتروموتور ترمزدار که در بالابر ها ، انواع اسانسور ، و کاربرد هایی از این دست استفاده میشود.
استفاده از این الکتروموتور برای پله های برقی ، فرودگاه و بالابر ساختمانی از جمله پر مصرف ترین انواع الکتروموتور ترمزدار هستند که در صنایع خانگی موتور تکفاز ترمز دار استفاده دارد و بالابر ها و در صنایع معدنی و صنایع بزرگ نیز از موتور های سه فاز ترمز دار استفاده میشود ، که عموما با ترمز مغناطیسی و توسط مگنت راه اندازی و استفاده میشود . موتورهای ترمزدار ابزار کند کردن و متوقف کردن ابزار در حال کار را به طور موثر و ایمن در یک بازه زمانی خیلی کوتاه فراهم می کنند. الکتروموتور ترمزدار واحدهای اعمال شده به صورت فنری و از نظر الکتریکی آزاد می باشند که ویژگی های عملکرد ناموفق ولی ایمن را فراهم می کنند که در مواقعی مانند اختلال و یا خرابی منبع نیرو، ترمز بار را گیر انداخته و حفظ می کند. جهت سفارش و خرید این محصول میتوانید به فروشگاه مرکزی کالای مرکز صنعت مراجعه فرمایید. انواع الکتروموتور ترمز دار این دسته از موتور ها به صورت الکترو مکانيکی عمل مي نمايد ، در طراحی اين ترمز از دو ديسک که يکی ثابت و ديگری متصل به شفت اصلی الکتروموتور است استفاده می شود . موارد استفاده از اين نوع ترمز در آسانسور ها ، بالابر های نفربر و کليه دستگاه هايی می باشد که نياز به توقف در زير بار دارند . اين نوع دستگاه ها مجهز به ميکروپروسسورهايی در سيستم خود هستند، که برنامه پذير بوده و به وسیله کاربر پارامترها، تنظيم و اعمال میگردند. ترمز جریان مستقیم DC صرفاً به دلیل توقف سریع روتور مورد استفاده میگردد و مدار اتصال ترمز تا لحظاتی پس از توقف الکتروموتور، در مدار باقی میماند. استفاه از این نوع ترمز در گیربکس های شافت و برای مصارفی که قرار است دستگاه در زیر بار توقف نماید، توصیه نمیشود. چراکه پس از قطع مدار ترمز، الکتروموتور به دلیل فشار بار، شروع به چرخش میکند. ترمز جریان معکوس : تغییر جهت گردش در موتورهای سه فاز و تک فاز با یکدیگر تفاوت دارند. به این صورت که در موتورهای سه فاز با تعویض جای دو فاز و در موتورهای تک فاز با تعویض یکی از دو سر سیم پیچ اصلی، گردش ممکن میباشد. در هنگام قطع موتور، کنتاکتور سریعاً با مدار مخالف جهت، وارد مدار شده و نیرویی بر خلاف جهت چرخش به روتور وارد می آورد که موجب توقف روتور میشود. اما اگر مدت زمان اعمال این نیرو، بیشتر از لحظه توقف باشد، الکتروموتور در چهت عکس شروع به چرخش میکند. کاربرد الکتروموتور ترمزدار در صنایع : این الکتروموتور گاهی با بکار گیری اتصال اینورتر و با توقف درایو موتور عمل می کند و گاهی نیز بصورت ترمز مکانیکی. البته استفاده از اینورتر در این الکتروموتور هم عملکرد سریع تری داشته و هم استهلاک کمتری را برای موتور بوجود می آورد. ترمز های مکانیکی بکار رفته در الکتروموتور ترمز دار ساختار ساده ای دارند و از دو دیسک یکی ثابت متصل به بدنه و دیگری سوار بر شافت و آرموتور هستند. بصورت عادی و در حالت قطع جریان این دو دیسک از طریق لنت با فشار فنر بر روی هم فشرده شده و الکتروموتور ترمزدار توقف کامل دارد. در لحظه اتصال جریان یک آهنربای مغناطیسی وارد عمل شده و دو دیسک را از هم جدا کرده و آرموتور در الکتروموتور ترمزدار شروع به گردش و عمل می کند. مزایا الکتروموتور ترمزدار قیمت الکتروموتور ترمزدار به سبب کیت الکتریکی که بصورت آپشن بر روی آن نصب شده است بالاتر از قیمت الکتروموتور های معمولی بدون سیستم ترمز می باشد. اما با توجه به آسیب کمتری که به سبب دارا بودن سیستم ترمز به دیگر اجزای سیستم میرساند این اختلاف قیمت توجیه اقتصادی دارد.· ترمز مکانیکی
· ترمز به وسيله اینورتر یا درايو موتور
· ترمز جریان مستقیم DC
· ترمز جریان معکوس
ترمز مکانیکی :
ترمز به وسيله اینورتر یا درايو موتور:
ترمز جریان مستقیم DC:
مشخصات فنی الکتروموتور ترمزدار :
قیمت الکتروموتور ترمزدار :
الکتروموتور
الکترو موتور ترمزدار فابریک چینی گوانگلو 1.5 کیلووات 2 اسب 1400 دور فلنجدار B14 ( 1/5 کیلووات )
الکتروموتور
الکترو موتور ترمزدار فابریک چینی گوانگلو 2.2 کیلووات 3 اسب 1400 دور فلنجدار B35 ( 2/2 کیلووات )