تیلر کولتیواتور
کلتیواتور برای نرم کردن، سله شکنی، مخلوط کردن خاک سطحی، هم زدن خاک و کمپوست به کار می رود. تیلر کولتیواتور خاک را از حالت یکدست خارج می کند.
کولتیواتور کوچک برای مصارف خانگی و فضای سبز عمومی کاربرد دارد و توسط افراد روی زمین کشیده می شود. نوع دو چرخ آن که تراکتور دو چرخ هم نامیده می شود توسط افراد کنترل می شود. گاهی اوقات نیز به تیلر وصل می شود، که در این صورت به آن تیلر کولتیواتور می گوییم.
اگر بخواهیم خیلی ساده تیلر کولتیواتور را تعریف کنیم، باید بگوییم این دستگاه، شبیه به تراکتوری دو چرخ است که با استفاده از نیروی مکانیکی ناشی از سوخت که معمولاً بنزینی یا دیزلی است بر روی یک شاسی چرخ دار قرار می گیرد.
اتصال این دستگاه با استفاده از کوپلینگ یا گاردون به سایر تجهیزات صنعت کشاورزی و باغبانی نظیر پمپ آب، سمپاش ها، تیلرها، روتیواتورها و … از مزایای کم نظیری است که سبب شده تا تیلر کولتیواتور به عنوان یکی از دستگاه های پرکاربرد مورد استفاده کاربران قرار گیرد.
انواع تیلر کلتیواتور
- تیلر کلتیواتور بنزینی
- تیلر کلتیواتور دیزل
- تیلر کولتیواتور دستی
تیلر کلتیواتور بنزینی :
توان آن بین 5 الی 12 اسب بوده و در اراضی و باغ های کوچک استفاده می شود. این کولتیواتور با هندل روشن می شود. ارتفاع فرمان آن با قد افراد قابل تنظیم بوده و بیشتر در اراضی شیب دار استفاده می شود. سیستم انتقال قدرت کولتیواتور بنزینی اغلب گیربکسی است. انواع برند های کولتیواتور بنزینی شامل کاما، ویما، بی سی اس، دیاکو و غیره می شوند.
تیلر کلتیواتور دیزل:
این نوع تیلر کولتیواتور در زمین های بزرگ استفاده می شود و زاویه چرخش فرمان آن می تواند تا 360 درجه باشد. محل هندل، استارت، اگزوز و باک در سری های مختلف تیلر کولتیواتور دیزلی یکسان است. این مدل تیلر کلتیواتور برای استفاده در صیفی جات و شالیزار ها بسیار مناسب بوده و بالاترین قدرت مانور را دارد، چون وزن و عرض کار متعادلی دارد.
تیلر کولتیواتور دستی :
کولتیواتور دستی یا تراکتور دو چرخ یا تیلر کولتیواتور که در انواع مختلف، با قدرت های مختلف موجود است، برای شخم زدن زمین های سخت و در باغ هایی که امکان حرکت تراکتور شخم زن در بین درختان وجود ندارد کاربرد دارد و در مدل دو کاره برای درو کردن نیز استفاده می شود.
تیلر کولتیواتور دستی برای اطراف تنه درخت که دسترسی به آن نداریم و استفاده از کولتیواتور های چرخ دار در آن جا غیرممکن است، مناسب است. استفاده از تیلر کولتیواتور برای وجین علف های هرز و هوادهی خاک، استفاده از سموم کشاورزی و علف کش ها که گاهاً گیاه مقاوم به آن می شود را کاهش خواهد داد. کولتیواتور دستی یا کولتیواتور کوچک می تواند با پمپ سمپاش، تریلر، پمپ آب، دروگر، چاله کن، نهر کن و غیره کوپل شود.
مزایای تیلر کولتیواتور چیست؟
- ابعاد کوچک
- مانور بالا
- سبک
- کاربری آسان
- قیمت مناسب
- امکان وصل کردن ادوات مختلف به آن
- انبار داری آسان
- سرویس و نگهداری آسان
کاربرد تیلر کولتیواتور :
- شخم زدن باغ و زمین زراعی
- مبارزه با علف های هرز
- پا کنی و نرم کردن خاک اطراف درختان
- استفاده به عنوان سمپاش و پمپ آب
- حمل و نقل بار
- تبدیل خاک سفت و سخت به خاک نرم و آماده سازی زمین برای کشت
- مخلوط کردن کود و کمپوست و خاکورزی ثانویه
نکات مهم و قوانین ایمنی در تیلر کولتیواتور :
اگر از تیلر کولتیواتور در محیط بسته مانند گلخانه استفاده می کنید مطمئن شوید که گلخانه تهویه مناسب دارد، چون در خروجی اگزوز دستگاه، گاز منوکسید کربن وجود دارد.
در مواقعی که قصد تمیز کردن تیغه ها و دستگاه را دارید، گیربکس را در حالت خلاص قرار داده و موتور را خاموش کنید.
از سرعت بالا و قرار دادن دنده در حالت خلاص در هنگام کار در زمین شیب دار پرهیز کنید.
دستگاه را از دسترس افراد نا آشنا و غیرمتخصص دور نگه دارید.
بعد از حدود 8 ساعت کار با دستگاه تیلر کولتیواتور، روغن آن را عوض کنید. معمولاً روغن موتور 40 مناسب است.
انواع تیلرکولتیواتور بر اساس چرخ کدام اند؟
چرخ لاستیکی:
یکی از پرکاربردترین انواع چرخ در تیلرکولتیواتور کشاورزی و سایر ادوات کشاورزی، چرخ لاستیکی است. این نوع چرخ ها به دلیل وزن و ساختار خود انتخاب مناسبی برای امور سبک هستند. اموری نظیر بار بردی در سطوح صاف و همچنین فعالیت و حرکت در محیط های نسبتاً هموار و حرکت در خیابان.
چرخ آهنی استوانه ای :
چرخ های آهنی از جمله چرخ های پر قدرت برای انجام امور نسبتاً دشوار هستند. نوع استوانه ای آن در تیلر کولتیواتور، برای شخم زدن زمین های کشاورزی و مزرعه ها و همچنین کار و فعالیت در زمین های شالی آبگیر مورد استفاده قرار می گیرد.
چرخ آهنی پره دار:
از دیگر انواع چرخ های آهنی، چرخ های پره دار است. این چرخ ها به واسطه داشتن پره برای کار در زمین های سخت طراحی شده اند. شخم زنی زمین های سفت و سخت و آماده سازی زمین برای کشت با استفاده از تیلر کشاورزی از جمله مهمترین و برجسته ترین مزایای استفاده از چنین چرخ هایی است.
البته هر یک از چرخ ها در اندازه های مختلفی طراحی می شوند که مدل های ۵۰۰ در ۱۲، ۵۰۰ در ۱۰، ۴۰۰ در ۱۰ و ۴۰۰ در ۸ از انواع رایج در این زمینه هستند.
مهمترین امتیازات تیلر کولتیواتور:
- قابلیت استفاده در مصارف و کاربردهای مختلف
- افزایش بازدهی و بهره وری نیروی انسانی
- قابلیت اتصال به تجهیزات مختلف کشاورزی
- قدرت مانور مناسب و بالا
- امکان استفاده برای عموم افراد
- تنوع دستگاه در قدرت و قیمت تیلر کشاورزی
تیلر کولتیواتور بر اساس سیستم گیربکس و دنده:
تیلر کولتیواتورها بر اساس سیستم دنده به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. سیستم یک دنده و همچنین دو دنده که شامل یک دنده جلو یک دنده عقب است، ساده ترین انواع آن است. تیلر کولتیواتور سه دنده با دو دنده جلو و یک دنده عقب، عمده ترین انواع تیلرهای موجود در بازار هستند. تیلر کشاورزی چهار دنده، شش دنده هفت دنده نیز از دیگر انواع تیلر کشاورزی براساس سیستم گیربکس و دنده به شمار می روند.
عرض و عمق شخم تیلر کولتیواتور :
عرض و همچنین عمق شخم از جمله پارامترهایی است که به نوع دستگاه تیلر کولتیواتور بستگی دارد. در واقع دستگاه های مختلف دارای ابعاد مختلفی بوده که کار در محیط ها و مساحت های بزرگ و کوچک را برای کاربران فراهم می نماید. نوع خاک و همچنین مساحت کار از جمله پارامترهایی است که باید هنگام استفاده از عمق و عرض شخم در هنگام استفاده از تیلر کشاورزی به آن توجه داشت.
اما نکته ای که در این زمینه بسیار حائز اهمیت است آن است که تیلر کولتیواتور به کمک میله کششی که در اغلب در انتهای دستگاه وجود دارد قابلیت تنظیم عمق داشته و بنا بر تنظیماتی که برای دستگاه تعیین می کنید، می توانید برای شخم در عمق کم یا زیاد از آن استفاده نمایید. همچنین کولتیواتورهای باغبان با حداکثر ۴۰ تیغه روتیواتور می تواند بیشترین عرض شخم زنی را برای شما فراهم نماید.
راهنمای خرید تیلر کولتیواتور و پارامترهای مؤثر بر قیمت تیلر کولتیواتور چیست؟
نوع دستگاه: بدون شک نوع تیلر کولتیواتور مهمترین عامل در خرید یک دستگاه است. اگر زمین کشاورزی شما کوچک است یا اینکه باغی نه چندان بزرگ دارید و یا اینکه تنها به دستگاهی نیاز دارید که زمین شما را برای کشت آماده کند و برای شخم زنی آن راه حل بهتری دارید، تیلر کولتیواتور بنزینی انتخاب خوبی است. اما چنانچه زمین زراعی بزرگ و یا باغی نسبتاً وسیع دارید ، قطعاً به دستگاهی با توان و قابلیت بالاتر نیاز دارد. دستگاهی مانند تیلر کولتیواتور دیزلی. زمین های بزرگ، شالیزارها و زمین های با دسترسی نسبتاً دشوار و همچنین نیاز به قدرت مانور بالا در زمین های صیفیجات از دیگر موارد استفاده از تیلر کولتیواتور دیزلی است.
توان و قدرت مورد نیاز:
پس از انتخاب نوع دستگاه باید توجه کنید که هر یک از این وسیله ها خود طبقه بندی جداگانه ای از لحاظ توان و قدرت دارند. هر چه کار شما سبک تر و در ابعاد کوچکتر باشد، نیاز شما به دستگاه های با توان کمتر است. کولتیواتورهای بنزینی با توان ۵ تا ۸ اسب بخار برای کارهای سبک و روتین کشاورزی، همان گونه که در مطلب اشاره شد، مناسب هستند. اگر هم زمین شما دارای ساختاری سخت و محکم بوده و از لایه های سفتی تشکیل شده که باید آن ها را شخم بزنید و در هم بشکنید، تیلر کولتیواتورهای دیزلی پر قدرت با توان بالای ۱۰ اسب بخار می توانند انتخاب های خوبی باشند.
مساحت زمین و فضای کار:
یکی دیگر از نکات حائز اهمیت، مساحت زمینی است که در آن کار می کنید. تیلرهای سبک قابلیت استفاده چندین ساعت متوالی و پرفشار را ندارند. از طرفی دیگر اگر زمین شما کوچک است، تهیه و خرید تیلر کولتیواتور پرقدرت تنها بخشی از سرمایه شما هدر خواهد داد لذا حتماً به مساحت و دامنه کاری خود برای انتخاب و خرید دستگاه توجه کنید.
قابلیت وامکان نصب ادوات:
یکی از پارامترهای مهم در خرید تیلر کولتیواتور قابلیت نصب ادواتی نظیر پمپ آب، سمپاش، روتیواتورها و … است. نمونه های تک کاره به دلیل قابلیت های کمتر از هزینه خرید پایین تری برخوردار هستند.
برند سازنده:
از دیگر نکات مهم برند و شرکت سازنده تیلر کولتیواتور است. شرکت های معتبر تر دارای کیفیت و خدمات بهتر و البته قیمت تیلر کولتیواتور در این شرکت ها بالاتر است. از طرفی دیگر به واسطه فعالیت شرکت های مختلف، نمونه ها و برندهای مقرون به صرفه و اقتصادی تری نیز در بازار وجود دارد که به منظور توان رقابت با سایر برندهای معتبر، ضمن ارائه خدمات مناسب، قیمت مناسبی نیز دارند.
قیمت تیلر کولتیواتور و خدمات پس از فروش:
بدون تردید، قیمت و هزینه خرید یکی از مهمترین پارامترهای خرید هر وسیله ای است. ضمن آن که ادوات و تجهیزات کشاورزی ممکن است دچار آسیب شده و یا نیاز به تعمیر داشته باشند. لذا خدمات پس از فروش و تأمین قطعات از دیگر نکاتی است که باید هنگام خرید انواع تیلر کشاورزی به آن توجه داشت. برند سازنده، ابعاد و توان دستگاه و همچنین نوع خدمات از جمله فاکتورهایی است که قیمت تیلر کولتیواتور را می تواند تا حد زیادی تعیین نماید.
مشخصات انواع تیلر کولتیواتور بنزینی :
مدل : RS-WN1000N تیلر کولتیواتور
قدرت موتور : بنزینی 6 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : تسمه و پولی مناسب برای کارهای سبک و باغات زیر 5000 مترمربع
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلر کولتیواتور RS-PG13
قدرت موتور : بنزینی 13 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : گیربکس مناسب برای باغات و زمین های کشاورزی و زمین های متراکم و باغات تا 2 هکتار
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلر کولتیواتور RS-100B
قدرت موتور : بنزینی 6.5 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : گیربکس مناسب برای باغات و زمین های کشاورزی و زمین های متراکم و باغات تا 2 هکتار
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلر کولتیواتور RS-WM900
قدرت موتور : بنزینی 6.5 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : تسمه و پولی مناسب برای کارهای سبک و باغات زیر 5000 مترمربع
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلر کولتیواتور RSC-PG6.5
قدرت موتور : بنزینی 6.5 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : تسمه و پولی مناسب برای کارهای سبک و باغات زیر 5000 مترمربع
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلر کولتیواتور EURO-6.5
قدرت موتور : بنزینی 6.5 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : تسمه و پولی مناسب برای کارهای سبک و باغات زیر 5000 مترمربع
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلر کولتیواتور RS-PG6.5
قدرت موتور : بنزینی 6.5 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : تسمه و پولی مناسب برای کارهای سبک و باغات زیر 5000 مترمربع
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل: تیلرکولتیواتور RS-WM600
قدرت موتور : بنزینی 6.5 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : تسمه و پولی مناسب برای کارهای سبک و باغات زیر 5000 مترمربع
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
قدرت موتور : بنزینی 6 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : گیربکس مناسب برای باغات و زمین های کشاورزی و زمین های متراکم و باغات تا 2 هکتار
تعداد دنده: 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مشخصات انواع تیلر کولتیواتور دیزلی :
مدل : تیلر کولتیواتور RS-135E
قدرت موتور : موتور دیزلی 10 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : گیربکس مناسب برای باغات متراکم و زمین های کشاورزی بیش از یک هکتار
تعداد دنده : 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
مدل : تیلر کولتیواتور RS-DEG10
قدرت موتور : موتور دیزلی 10 اسب بخار
سیستم انتقال نیرو : گیربکس مناسب برای باغات متراکم و زمین های کشاورزی بیش از یک هکتار
تعداد دنده : 2 دنده جلو ، 1 دنده عقب
ابزار کشاورزی
ابزار کشاورزی