بنابراین در موتور ژنراتور منظور از ژنراتور، تولید کننده است و موتور که به آن پیشران یا محرک گفته می شود دستگاهی است که انرژی را برای به کار انداختن وسایل نقلیه، دستگاههای دیگر، یا تولید الکتریسیته به کار مکانیکی تبدیل می کند.
هدف از این ترکیب تولید الکتریسیته یا همان برق از سوخت دیزل (گازوئیل) است. به این معنی که این دستگاه نیروی مکانیکی حاصل از سوخت دیزل توسط موتور را به ژنراتور انتقال داده و در خروجی جریان برق را به ما می دهد. به همین دلیل به آن موتور برق نیز گفته می شود. و عبارت موتور برق دیزلی نیز یک اصطلاح رایج در این زمینه است. این دستگاه ها به طور قراردادی بر اساس توان تولید برق بر حسب کیلو ولت آمپر (kVA)و یا کیلو وات (kW) تقسیم بندی می شوند.
موتور برق ها میتوانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و تا۲۰۰۰KVA یا همان ۲ MVA قابل استفاده برای مجتمع های اداری بزرگ و کارخانه ها برق تولید کنند. ژنراتورها در توانهای مختلف را میتوان درون یک اتاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور میباشد را در اصطلاح کانوپی سایلنت یا به عبارت درست تر کانوپی سایلنسر می گویند.
ژنراتورهای چند مگاواتی برای نیروگاه های کوچک تولید برق استفاده می شوند و برای این منظور می توان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میشود.
دیزل ژنراتورهای کوچک تا ۲۵۰ کیلو ولت آمپر نه تنها برای تولید برق اضطراری بلکه به جهت تامین برق مورد نیاز به صورت مستمر یا در زمان اوج مصرف و یا حتی در زمانی که کمبود ژنراتورهای بزرگتر حس میشود استفاده می شوند. به وسیله نیروی محرکه برقی میتوان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکهای برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتی ها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند.
دستگاههای تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال تا ماکزیمم و بر اساس قدرت تولیدی و به کیلووات طبقه بندی و نامگذاری شده و با توجه به نوع مصرف آن برای تولید برق مستمر یا اضطراری انتخاب میشوند.
عملکرد موتور دیزل :
کشتی ها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند ماشین های سنگین و نظامی و قطارها نیز از موتور دیزل نه فقط برای تامین برق توسط ژنراتور به حرکت درآمده توسط آنها روشنایی خود را بلکه نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده می کنند.
موتورهای دیزل به دلیل استهلاک کمتر و توان بیشتر در نیروگاه های تولید پراکنده برق توسط ژنراتورها نیز مورد استفاده هستند . عملکرد مطمئن و قابل اتکا بودن این موتورها باعث می شود از آنها در کارکردهای حساس از جمله خودروهای نظامی نیز استفاده شود و در خودروهای سنگین و وسایل نقلیه عمومی سنگین نیز به دلیل همین قابلیت ها موتورهای دیزل مورد اقبال بوده اند اما آن چه باید مورد توجه قرارگیرد استفاده از قطعات یدکی اصلی و با کیفیت در این موتورهای دیزل است.
چراکه لوازم یدکی موتور دیزل اگر از کیفیت و استاندارد بالا برخوردار نباشد می تواند خسارات سنگینی وارد کند و آسیب های جدی به آن بزند. تحمل قطعات دوار، عملکرد مناسب سیستم های خنک کننده موتور دیزل و کارکرد روان و حفظ شرایط پایدار جهت روشن ماندن طولانی مدت این موتورها که از دلایل استفاده از آنها در موارد مذکور است نیازمند دقت و توجه به استفاده از قطعات با کیفیت است.
عملکرد ژنراتور :
ژنراتور انرژی مکانیکی دریافت شده از موتور دیزل را به جریان برق تبدیل می کند در قدرت های مختلف با کیفیت سیم پیچی در روتور و استاتور خود و البته خلوص و کیفیت مس به کار رقته در سیم پیچی و همچنین کنترل کننده هایی مانند ولتاژ رگلاتور اتوماتیک AVR خروجی با فرکانس نسبتا ثابت و تلرانس بسیار کم خطاهای احتمالی اختراع بسیار با اهمیتی در دنیای امروز به حساب می آید.
ژنراتورها نیروی محرکه ی خود را به جز موتور دیزل می توانند از توربین های بادی و آبی و سایر محرک های ممکن دریافت کنند که البته تکنولوژی ساخت و مشخصات فنی متفاوتی را در هریک از حالت های مذکور خواهند داشت. ژنراتور بسته به نیاز پروژه و البته شرایط نیروی محرک می تواند با دورهای مختلف و حتی دور متغیر تولید شود که البته ژنراتورهای مورد استفاده در دیزل ژنراتورها با توجه به فرکانس 50 هرتز برق در کشور با دور 1500 در دقیقه وارد و یا مونتاژ می شوند.
انواع دیزل ژنراتور :
· دیزل ژنراتور استندبای یا اضطراری (Standby Diesel Generator)
· دیزل ژنراتور پرایم (Prime Diesel Generator)
· دیزل ژنراتور دائم کار (Continuous Diesel Generator)
دیزل ژنراتور استندبای یا اضطراری (Standby Diesel Generator):
ژنراتور اضطراری در هنگامی است که برق شبکه قطع می شود. در این شرایط دیزل ژنراتور اضطراری به عنوان پشتیبان وارد مدار شده و به طور موقت و با حداکثر توان، برق مورد نیاز سیستم را تامین خواهد کرد مانند تامین برق اضطراری مناطق مسکونی و بیمارستان ها.
دیزل ژنراتور پرایم (Prime Diesel Generator):
ژنراتورهایی که برای کار در مدت زمان بیشتری از ژنراتور های استندبای طراحی شده اند و از ویژگی های آنها لود ثابت با توان کمتر از 75٪ می باشد. مثلا در مواقعی که برق شهر به دفعات زیاد و یا به مدت طولانی قطع می شود یا در مناطقی که برق شهر در دسترس نیست و باید به طور پیوسته از ژنراتور استفاده گردد مانند اکتشاف معادن و کمپ ها.
دیزل ژنراتور دائم کار (Continuous Diesel Generator):
مولد های دائم یا کانتینیوس برای استفاده دائم و بدون وقفه طراحی و تولید شده اند. مانند تامین برق دائمی دیتاسنتر ها.
اجزای دیزل ژنراتور :
- موتور ژنراتور
- دینام (ژنراتور)
- سیستم های سوخت (تانک)
- رگولاتور ولتاژ
- سیستم های خنک کننده و اگزوز
- سیستم های روانکاری
- شارژر باتری
- کنترل پنل
- مجمع اصلی / قاب (شاسی)
دینام (ژنراتور) :
ژنراتور یا همان دینام (همچنین به عنوان "genhead" شناخته می شود.) بخشی از ژنراتور گازوئیلی است که از ورودی مکانیکی عرضه شده توسط موتور دیزل ژنراتور، خروجی برق حاصل می نماید. ژنراتور شامل مجموعه ای از قطعات ثابت و متحرک است که در محفظه روکشی قرار گرفته است. این قطعات با یکدیگر به صورت اتوماتیک در ارتباط می باشند که منجر به حرکت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الکتریکی و در نتیجه تولید برق می گردد.
اجزای دینام
1) استاتور: این جزء ثابت ژنراتور در دیزل ژنراتور است. شامل مجموعه ای از هادی الکتریکی در سیم پیچ روی یک هسته ای آهنی
2) روتر: این جزء در حال حرکت است که یک میدان مغناطیسی دوار تولید می کند و شامل یکی از سه نوع زیر است:
- با القاء: این روش به عنوان alternators بدون جاروبک شناخته شده هستند و معمولا در ژنراتور های بزرگ استفاده می شود.
- توسط آهنربا های دائمی: این جزء مشترک در واحد های ژنراتور کوچک است.
- با استفاده از محرک: محرک کوچک از یک منبع جریان مستقیم (DC)
سیستم سوخت دیزل ژنراتور :
مخزن سوخت معمولا دارای ظرفیت کافی برای روشن نگه داشتن این محصول به مدت میانگین 6 تا 8 است. در مورد دیزل ژنراتور کوچک، مخزن سوخت، بخشی از پایه شاسی است یا در بالای قاب نصب شده است. برای استفاده از این کالا در زمینه تجاری، ممکن است نیاز به احداث و نصب یک مخزن سوخت خارجی در کنار این محصول باشد.
رگولاتور ولتاژ :
همانطور که از نام این قسمت مشخص است، وظیفه آن تنظیم ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور است. مکانیسم زیر برای هر یک از مولفه ها نقش موثری در روند تنظیم ولتاژ دارد.
- رگولاتور ولتاژ : تنظیم کننده ولتاژ جهت بخش کوچکی از خروجی ژنراتور است که ولتاژ AC را دریافت کرده و آن را به جریان DC تبدیل می نماید.
- سیم پیچ تحریک (Exciter Windings): تبدیل جریان DC به AC کنونی - سیم پیچ تحریک در حال حاضر عملکرد شبیه به سیم پیچ های استاتور اولیه و کوچک، در تولید جریان AC دارد. سیم پیچ تحریک به واحد های شناخته شده به یکسو کننده دوار متصل شده است.
- دوار یکسو کننده ها: تبدیل کنونی به جریان AC به DC - جریان AC تولید شده توسط سیم پیچ های تحریک و تبدیل آن به جریان DC را اصلاح می نماید. این جریان DC تغذیه روتور / آرماتور را انجام می دهد که منجر به ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی دوار بر روتور / آرماتور می گردد.
- روتور / آرماتور: تبدیل جریان DC به ولتاژ روتور / آرماتور در حال حاضر باعث افزایش ولتاژ AC در سراسر سیم پیچ های استاتور ژنراتور می شود و به عنوان یک افزایش دهنده ولتاژ خروجی AC عمل می کند.
سیستم خنک کننده :
استفاده مداوم از ژنراتور گازوئیلی باعث داغ شدن اجزای مختلف آن می شود. ضروری است که خنک کننده و سیستم تهویه، گرمای حاصل دیزل ژنراتور را به خارج هدایت نماید.
از آب گاهی اوقات به عنوان مایع خنک کننده برای دیزل ژنراتور استفاده می شود. اما این عمدتا محدود به شرایط خاص است؛ مثلا در دیزل ژنراتور های کوچک در کاربرد های کم ظرفیت و یا واحد بسیار بزرگ بیش از 2250 کیلو وات و بالاتر. گاهی اوقات از هیدروژن به عنوان خنک کننده سیم پیچ های استاتور برای سایز های بزرگتر استفاده می شود. هیدروژن در جذب گرما بهتر از سایر ماده های سرد کننده عمل می نماید.
بررسی سطح مایع خنک کننده به صورت روزانه ضروری است. سیستم خنک کننده و پمپ آب باید بعد از هر 600 ساعت و فیلتر هوایی پس از هر 2400 ساعت کارِ دیزل ژنراتور تمیز گردد. ژنراتور دیزلی باید در یک فضای باز و دارای تهویه نگهداری شود. فضای استاندارد حداقل 3 فوت از هر سمت ژنراتور گازوئیلی است، با در نظر گرفتن جریان آزاد هوا.
سیستم اگزوز :
دود اگزوز ساطع شده از یک دیزل ژنراتور حاوی مواد بسیار سمی است و باید به درستی مدیریت شود. از این رو، نصب یک سیستم اگزوز کافی برای گاز های خروجی از اگزوز ضروری است.
لوله های اگزوز معمولا از چدن، آهن نرم یا فولاد ساخته شده است. لوله های اگزوز معمولا به موتور دیزل با یک اتصال دهنده انعطاف پذیر وصل گشته و انتهای اگزوز دیزل ژنراتور به خارج از منزل امتداد می یابد. شما باید اطمینان کسب کنید که سیستم اگزوز دیزل ژنراتور به تجهیزات دیگر متصل نیست.
سیستم های روانکاری دیزل ژنراتور :
دیزل ژنراتور شامل بسیار زیادی از قطعات متحرک است. برای افزایش طول عمر قطعات و اطمینان از عملکرد صحیح دیزل زنراتور از سیستم روانکاو مراقبت نمود. سطح روغن در مخزن روانکاو باید هر 8 ساعت کار دیزل ژنراتور چک شود. شما همچنین باید مراقب هرگونه نشتی از روان کننده ها باشید. تعویض روغن هر 500 ساعت عملیات ژنراتور گازوئیلی باید انجام شود.
شارژر باتری :
شارژ باتری توسط دیزل ژنراتور می بایست با دقت بسیار بالا و متناسب با ولتاژ آن صورت پذیرد. اگر عقربه ولتاژ بسیار پایین است، باتری ها تحت شارژ می باشند. اگر عقربه ولتاژ شناور بسیار زیاد باشد، عمر باتری را کوتاه می کند. شارژر های باتری معمولا جهت جلوگیری از خوردگی از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. ولتاژ DC خروجی شارژر باتری برای هر سلول 2.33 ولت است که ولتاژ سنج دقیق برای باتری های اسید سرب است. شارژر باتری جدای DC با ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور در ارتباط است.
کنترل پنل دیزل ژتراتور :
این بخش کاربردی دیزل ژنراتور است و شامل ابزار های مدیریت و کنترل از جمله پریز برق و کنترل ولتاژ است. تولید کنندگان مختلف پانل کنترل های متنوعی برای کنترل آسان آن تولید می کنند که برخی از این موارد در زیر ذکر شده است:
تنظیمات روشن و خاموش دیزل ژنراتور: پانل های کنترل خودکار شروع، به طور خودکار ژنراتور دیزلی را در هنگام قطع برق فعال می سازد.
موتور سنج: ابزار های اندازه گیری پارامتر های موتور دیزلی را نشان می دهد؛ پارامتر های مهمی از قبیل فشار روغن، درجه حرارت مایع خنک کننده، ولتاژ باتری، سرعت چرخش موتور دیزل و مدت زمان روشن بودن. اندازه گیری ثابت و نظارت بر این پارامتر ها به شما این امکان را می دهد هنگام عبور از سطح استاندار ژنراتور گازوئیلی خاموش شود.
ژنراتور سنج: دارای کنترل پنل ژنراتور برای اندازه گیری جریان خروجی و ولتاژ و فرکانس ژنراتور گازوئیلی
کنترل های دیگر: فاز سوئیچ انتخابگر، سوئیچ فرکانس و کنترل موتور سوئیچ (حالت خودکار)
شاسی دیزل ژنراتور :
دیزل ژنراتور قابل حمل یا ثابت می باشد. در حالت کلی تمامی تجهیزات بالا بر روی سکو یا همان شاسی قرار می گیرد.
محتوایت دیزل ژنراتور :
1) مجموعه دیزل ژنراتور
2) بعضی از متداول ترین موتورها
3) بعضی از متداول ترین ژنراتورها
4) دیزل ژنراتور
5) اندازه ژنراتور
5.1) ایستگاههای توان – حالت “جزیره” الکتریکی
5.2) انتهای برش
5.3) پشتیبانی شبکه
6) قیمت تبدیل انرژی
7) انواع مولدها
7.1) مولد اضطراری (Standby)
7.2) مولد پایه (Prime)
7.3) مولد دائم (Continuous)
7.4) مولد چند منظوره
8) خرابیهای موتور
9) ویژگی های دیزل ژنراتور
9.1) سویچ فرمان اتصال اتوماتیک
9.2) تنظیم اتوماتیک ولتاژ
مجموعه دیزل ژنراتور :
رنج کوچک موتور ژنراتورهای هوا دیزل میتوانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و تا۳۳۰۰KVA/3.3MVA قابل استفاده برای مجتمعهای اداری بزرگ و کارخانهها برق تولید کنند. ژنراتورها در توانهای مختلف را میتوان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور است را در اصطلاح «کانوپی سایلنت یا کانتینر سایلنت» گویند. معمولاً تا رنج توان ۷۰۰ کاوآ را با استفاده از کنوپی و برای بزرگتر از آن با کانتینر پوشش میدهند. برای دسترسی به توانهای بالاتر از طریق موازی سازی دیزل ژنراتورها استفاده میکنند (برای مثال: برای دستیابی به توان 10MVA میتوان از موازی سازی ۵ دستگاه 2MVA استفاده نمود). بدین منظور میتوان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر از ۵ مگا ولتآمپر معمولاً به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میشود.
کشتیها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور بایگانیشده در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰ توسط Wayback Machine نه فقط برای تأمین برق روشنایی بلکه برای تأمین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده میکنند. به وسیله نیروی محرکه برقی میتوان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکههای برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتیها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند.
دیزل ژنراتور :
ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی است که برای تبدیل انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. مجموعه دیزل ژنراتورها در مکانهایی بدون اتصال به شبکه توان، مانند مواقعی که نیاز ضروری به فراهم کردن توان و انرژی است و نیز زمانهایی که شبکه وجود ندارد، مورد استفاده قرار میگیرند زمانی که شبکه قطع میشود، درست به خوبی کاربردهای پیچیدهتر مانند اوج برش، پشتیبانی شبکه و ارسال به شبکههای توان، انرژی فراهم میشود.
در نظر گرفتن سایز دیزل ژنراتور برای جلوگیری از کم شدن بار یا کمبود توان ضروری است و این عمل به وسیلهٔ الکترونیک مدرن به ویژه بارهای غیرخطی دشوار شدهاست.
سایزینگ صحیح دیزل ژنراتور تخصص کافی و تجربه فراوانی را لازم دارد تا بر اساس آن سایز دستگاه بهینه انتخاب گردد. معمولاً برای این موضوع از ترم افزارهای سایزینگ استفاده میشوند.
دیزل ژنراتور از چهار قسمت اصلی زیر تشکیل شدهاست :
- موتور دیزل Engine
- ژنراتور Generator
- شاسی دیزل ژنراتور و تانک سوخت روزانه
- تابلو برق اصلی یا تابلو حفاظت و کنترل
اندازه ژنراتور :
مجموعه مولد بر اساس بار الکتریکی که برای آنها درعرضه در نظر گرفته شده، تمام ویژگیهای بارهای الکتریکی (kWe, KVA, VAR و محتواهای هارمونیک شامل جریانهای شروعی و بارهای غیر خطی را شامل میشود. وظیفه مورد انتظار بهطور مثال امور اورژانسی، تواندهی پیوسته یا اولیه (پرایم)، به خوبی شرایط محیطی مانند ارتفاع، دما و تنظیم مقررات گازهای گلخانهای باید مد نظر قرار گیرد. بسیاری از تولیدکنندگان ژنراتورهای بزرگتر، مجموعهای از نرمافزار را ارائه خواهند داد که محاسبههای اندازه پیچیده را به سادگی با خواندن شرایط سایت و ویژگیهای بار الکتریکی متصل انجام خواهند داد.
ایستگاههای توان – حالت «جزیره» الکتریکی :
یک یا چند دیزل ژنراتوری که بدون اتصال به شبکه برق عمل میکند در اصطلاح در وضعیت جزیره عمل میکنند که ویژگیهای چند ژنراتور موازی که مزایای استفاده از افزونگی و بهرهوری بهتر در بارهای جزئی را دارند، فراهم میکند. این پلنت، ژنراتور را به صورت آنلاین قرار میدهد و غیرفعال کردن بستگی به سامانه و زمان معین دارد.
یک نیروگاه جزیرهای در نظر گرفته شده برای منبع توان اصلی، یک اجتماع مجزا دارای حداقل سه ژنراتور دیزل خواهد بود، که از هر دوی آنها انتظار میرود که بتوانند بار مورد نیاز را حمل کنند. گروهها تا ۲۰ غیرمعمول نیست. ژنراتورها میتوانند از طریق پردازش همزمان به صورت الکتریکی بهم متصل شوند. این همزمانی شامل جور کردن ولتاژ، فرکانس و فاز قبل از اتصال ژنراتور به سامانه است. از دست رفتن همزمانی پیش از اتصال میتواند باعث یک اتصال کوتاه جریان بالا یا ساییدگی و پاره گی در ژنراتور یا تابلواش شود. فرایند همزمانسازی میتواند به صورت خودکار به وسیلهٔ یک ماژول سنکرون ساز خودکار انجام گیرد. همزمانساز خودکار ولتاژ، فرکانس و پارامترهای فاز و ولتاژهای باسبار زمانیکه سرعت توسط موتور فرماندار یا ECM تنظیم میشود را از ژنراتور میخواند.
بار میتواند بین ژنراتورهای در حال فعالیت موازی از طریق تقسیم بار سهیم شود. تقسیم بار میتواند با استفاده از کنترل افت سرعت به وسیلهٔ فرکانس در ژنراتور کنترل شود، در حالی که بهطور مداوم کنترل سوخت موتور برای تغییر بار تنظیم میشود و از منابع قدرت باقی ماندهاست.
یک دیزل ژنراتور بار بیشتری میگیرد هنگامی که سوخت تأمینی برای احتراق در سامانه افزایش مییابد و بار رها خواهد شد اگر سوخت تأمینی کاهش یابد.
علاوه بر وظایف شناخته شده مانند تأمین توان پس از قطع شبکه، دیزل ژنراتورها بهطور معمول شبکههای قدرت اصلی در سراسر جهان را به دو راه مجزا پشتیبانی میکنند.
انتهای برش :
تعرفههای برق در ساعات اوج مصرف در بسیاری از نواحی افراد را به استفاده از دیزلها تشویق میسازد تا به زمان تقاضای ماکزیمم غلبه شود. در اروپا عموماً بعدازظهر روزهای زمستان، زمان اوج محسوب میشود هنگامیکه مردم به خانه بازگشته و چراغها روشن است و پخت و پز در حال انجام است، حدود ۵:۳۰ تا ۷ بعد از ظهر، در حالی که در ایالت متحده آمریکا اغلب در تابستانها و در مواجهه با بار شرایط هوایی، اوج زمان محسوب میدهد.
پشتیبانی شبکه :
دیزل ژنراتورهای آماده به انجام کار اضطراری و نیروگاههای آبی بعنوان عملکرد ثانویه، استفاده گستردهای برای محافظت از شبکههای ملی مختلف در هر زمان و به دلایل مختلف در آمریکا و انگلستان دارند. بطور مثال در انگلستان تعداد ۰٫۵ GWe از دیزلها بطور منظم استفاده میشوند تا از شبکه ملی حمایت کنند که پیک بار آن ۶۰ GW است.
اینها در مجموعهای با سایزی معادل با ۲۰۰kw تا ۲MW قرار گرفتهاند. این حالت همیشه زمانی اتفاق میافتد که بعنوان مثال ظرفیت زیادی از نیروگاه حدود ۶۶۰ مگاوات بطور ناگهانی از دست برود و یا یک جهش ناخواسته ناگهانی در میزان توان باعث فرسایش ذخیره شده طبیعی در حال چرخش شود.
این مسئله برای هر دو بخش مفید است. دیزلها برای دلایل دیگری نیز خریداری شدهاند، اما باید برای حصول اطمینان بطور کامل آزمایش شود.
شبکه موازی شده، ساده ترین راه جهت انجام این عمل است. این روش عملکردی است که عموماً بوسیله یک بخش سومی که عملکرد ژنراتور را مدیریت میکند و با اپراتور سیستم ارتباط برقرار میکند، انجام میگیرد.
به این روش شبکههای ملی بریتانیا با توان ۲ گیگاوات از نیروگاهی که بالاتر است و به همان سرعت دو دقیقه در برخی موارد به صورت موازی عمل میکند، تماس میگیرد. این مورد بسیار سریع تر نسبت به بار پایه توان است که میتواند ۱۲ ساعت از سرما بگیرد و سریعتر از توربین گازی است که میتواند زمان زیادی را مصرف کند.
سوختی که برای دیزلها استفاده میشود سوختی که در آزمایشها تست شده . سیستم مشابهای که در فرانسه عمل میکندEJP، تعرفههای بخصوص ماکزیمم شبکه، در حداقل ۵ گیگاوات مجموعه دیزل ژنراتور تجهیز میشود تا در دسترس باشد. کار اولیه دیزلها توان دادن به شبکه هست.
در طی عملکرد نرمال در همزمان سازی با شبکه نیروگاهی برق با پنج درصد افت سرعت کنترل اداره شدهاند. این به این معنی است که تمام سرعت بار ۱۰۰٪ است و هیچ سرعت باری ۱۰۵٪ نیست و این نیازمند عملکرد پایدار شبکه هست بدون جستجو و فقدان نیروگاههای برق. عموماً تغییرات سرعت، کمترین می باشد.
تنظیمات خروجی توان با افزایش کم خیز منحنی بوسیله افزایش فشار فنر بر روی یک گاورنر سانتریفوژ ایجاد شده . عموماً این یک نیاز پایه سیستم برای همه نیروگاههاست زیرا نیروگاههای جدیدی و قدیمی در پاسخ به تغییرات لحظهای در فرکانس بدون وابستگی به ارتباطات خارجی، بایستی سازگار باشند.
قیمت تبدیل انرژی :
مصرف سوخت، مهمترین بخش نیروگاههای دیزلی است و قیمت تمام شده برای کاربردهای توان، در حالی که قیمت اصلی الویت اساسی برای پشتیبانی ژنراتور است، باید در نظر گرفته شود. مصارف خاص متفاوت هستند اما یک پلنت دیزل جدید بین ۰٫۲۸ تا ۰٫۴ لیتر از سوخت هر کیلووات ساعت را در ترمینالهای ژنراتور مصرف خواهد کرد. موتورهای دیزل میتوانند بر روی تنوع وسیعی از سوختها عمل کنند و به پیکربندی بستگی دارد از طریق سوخت دیزل eponymous که عموماً از نفت خام بدست میآید، معمول هستند. موتورها میتوانند با تمام طیف عصاره سوخت تجمیع شده کار کنند. از گاز طبیعی، الکل،گازوئیل، گاز چوب تا روغنهای سوخت از روغن دیزل تا سوختهای رسوبی.
انواع مولدها :
بر حسب کاربرد، کارخانجات سازنده مولدها چهار نوع را پیشنهاد می دهند: اضطراری، پایه، دائم و چند منظوره و اینکه ژنراتور باید توان مورد نیاز پیش بینی شده معتبر را بدون آسیب فراهم کند این امر با دادن یک یا چند رتبه به ژنراتور بدست میآید.
مولد اضطراری:
مول اضطراری در حالت قطع برق شهری به صورت خودکار اقدام به تامین برق مشترکین می کند. یک مدل از ژنراتور بصورت استندبای ژنراتور ممکن است لازم باشد تا فقط چند ساعت در ماه عمل کند اما مدلهای دیگری از ژنراتورهای پرایم هستند که باید بصورت پیوسته عمل کنند. زمانی که یک ژنراتور جایگزین راه میافتد، امکان دارد با شرایطی بخصوص عمل کند مانند ۱۰٪ بار اضافه که در طی زمان فعالیت میتواند منظور شود.
ژنراتوری با مدل یکسان میتواند مرتبه بالاتری را برای سرویس جایگزین راهاندازی کند که آن برای امور پیوسته است.
مولد پایه:
معمولا در اماکنی که موقتا به برق نیاز دارند به کار می آیند. مانند اردوگاه ها، نمایشگاه ها، اکتشاف معادن و کمپ ها. نباید در کاربردهای ساخت توان استفاده شود. خروجی موجود با بار متفاوت برای یک زمان نامحدود است. عموماً پیک تقاضای۱۰۰٪ رتبه اولیه ekW را با ۱۰٪ ظرفیت بار اضافی برای استفاده در موقعیتهای ضروری برای ماکزیمم یک ساعت در ۱۲ ساعت را داراست.
۱۰٪ ظرفیت اضافه بار برای زمان محدودی در دسترس است. (معادل با توان اولیه و مطابق با ISO۸۵۲۸و توان اضافی مطابق با ISO۳۰۴۶ AS۲۷۸۹, DIN۶۲۷۱, and BS۵۵۱۴) این رتبه برای تمامی مدلهای ژنراتور قابل استفاده نیست.
کاربردهای نوعی – جایی که ژنراتور تنها مرجع توان باشد برای ارتباط راه دور با معادن، سایتهای ساختمانی، زمین برگزاری نمایشگاه و فستیوال و غیره هست.
مولد دائم :
برای امور نیروگاهی یا برق سراسری هستند. قابل کاربرد در فراهم کردن توان پیوسته برای یک بار ثابت تا رتبه کامل خروجی برای زمانهای نامحدود است. هیچ قابلیت جانشین شدن اضافه باری برای این رتبه در دسترس نیست. توزیع کنندههای مجاز شده مشارکتی برای رتبه بندی معادلند با توان پیوسته مطابق با ISO۸۵۲۸, ISO۳۰۴۶, AS۲۷۸۹, DIN۶۲۷۱, and BS۵۵۱۴
مولد چند منظوره :
توصیه می شود برای کاربردهای با رویکرد اقتصادی از این نوع مولدها استفاده نشود. مثلا لزومی ندارد یک مولد دائم دارای تابلوی کنترل وصل خودکار در زمان قطع برق شهر باشد. به هر حال، معمولا یک فرض معمول این است که اگر یک مولد در حالت اضطراری ۱۰۰۰ کیلووات باشد، در حالت پایه و دائم به ۸۵۰ و ۸۰۰ کیلووات اکتفا شود. معمولا نحوه باردهی مولد در دفترچه مشخصات مولدها وجود دارد.
خرابیهای موتور :
دیزل ژنراتور میتواند از مسائلی سوء مانند رسوبات داخلی (غالباً به رسوب در سوراخها و ستون باز میشود) و تجمع کربن در انواع دیزل ژنراتور آسیب ببیند.
بصورت ایده آل موتورهای دیزل باید در حداقل ۶۰ تا ۷۵٪ بار ماکزیمم بار خود راهاندازی شوند. دورههای کوتاه مدت بار کم در حال اجرا هستند و این اجازه را میدهد تا مجموعه با بار کامل یا نزدیک به بار کامل بر یک مبنای منظم آماده شود.
رسوبات داخلی و تجمع کربن به این دلیل است که دورههای طولانی اجرا در سرعت کم یا بار کم هست. چنین شرایطی ممکنه در حالتی اتفاق بیفتد که یک موتور حالت بیهوده خود را بصورت یک واحد مبدل وضعیت استندبای رها میکند و برای بسرعت رسیدن زمانی که نیاز است، آماده میباشد اگر توان رسانی به مجموعه برای باری که به آن اعمال شده است،
بیش از توان مورد نیاز باشد سبب میشود تا واحد دیزل زیر بار باشد یا در بسیاری از موارد زمانی که ست میخواهد شروع بکار کند، بار بعنوان آزمایش و بصورت زائده خارج میشود.
راهاندازی یک موتور با بار کم سبب فشارهای استوانهای کم میشود و در نتیجه رینگ پیستون بصورت ضعیفی بسته میشود زیرا بستگی به فشار گاز نیرو در برابر فیلم روغن بر روی سوراخها برای شکل دهی مهر و موم دارد. فشار سیلندری کم سبب احتراق ضعیف، فشار کم حاصل از احتراق کم و دما میشود.
کربن سخت از احتراق ضعیف شکل میگیرد و بسیار خراشنده و ساینده است، سپس سبب افزایش مصرف سوخت میشود انتظار میرود که انسداد پیستون و فشار حفظ شود.
سپس سوخت محترق نشده از عقب رینگ پیستون نشت میکند و روغن کاری سرایت میکند. سوختن ناقص باعث میشود که تزریق کنندهها بوسیله دوده مسدود شوند و باعث وخامت بیشتر در احتراق و دودهای سیاه رنگ میشود.
مشکلی که با شکل گیری اسیدها در روغن موتور افزایش یافته است، بوسیله آب غلیظ شده و احتراق بوسیله محصولاتیست که باید بصورت نرمال در دمای بالاتر جوش آیند. این ساخت اسیدی (جوهری) در روغن-کاری باعث کندی میشود اما بینهایت فرسایش مخرب برای سطح یاتاقان دارد.
چرخه تنزل به این معناست که موتور بزودی بطور تغییر ناپذیری آسیب میبیند و ممکن است هرگز شروع بکار نکند و زمان طولانی تری قادر نخواهد بود که به تمام توان زمانی که نیازمند است، دست یابد.
راهاندازی تحت بار زیر حد مجاز بهناچار نه تنها باعث دود سفید از سوخت نسوخته میشود بلکه با گذشت زمانهای بیشتر، با دود آبی روغن کاری سوخته نشتی از رینگهای پیستون قدیمی آسیب دیده همراه خواهد شد و دود سیاه نیز حاصل از خرابی تزریق کننده هاست. این آلودگی برای و مجاور بودنها مناسب نیست.
ایجاد رسوبات و یا کربن اتفاق افتاده. این مسئله میتواند با سلب موتور و دوباره نفوذ کردن در سوراخهای سیلندر، لغو کردنها، تمیز کردن و دکک کردن اتاقکهای احتراق، نازلهای تزریق کننده سوخت و سوپاپها قابل درمان هست. اگر در مراحل اولیه شناسایی شود، راهاندازی موتور در ماکزیمم بار خود برای افزایش فشار داخلی و دما اجازه میدهد که رینگهای پیستون به زحمت رسوب کنند و اجازه میدهد تا تجمع تدریجی کربن سوخته شود.
بهرحال اگر این رسوبات پیشروی کند تا مرحلهای است که رینگهای پیستون داخل شیارهایشان را تصرف کنند. این عمل هیچ تاثیری نخواهد داشت. از این وضعیت میتوان با انتخاب دقیق مجموعه ژنراتور مطابق با دستورالعمل چاپ شده سازندگان جلوگیری کرد.
برای مجموعه ژنراتورهایی که کاربرد اضطراری دارند، استفاده از بار پشتیبانی شده برای انجام آزمایش میتواند غیر عملی باشد. برای انجام آزمایش میتوان از یک بانک بار موقت یا دائم استفاده کرد. گاهی اوقات تابلو را میتوان به گونهای طراحی کرد تا به مجموعهای برای تغذیه توان از شبکه برای انجام آزمایش بار اجازه دهد.
ویژگی های دیزل ژنراتور :
سویچ فرمان اتصال اتوماتیک در انواع دیزل ژنراتور
سویچهای ATS نصب شده بر روی موتور ژنراتورهای همواره ناظر اعمال بار برروی موتور ژنراتور بوده و در مواقع غیر عادی بر مبنای تنظیمات قبلی پاسخ مناسب را از طریق فرمانهای الکترونیکی تابلو ارسال و بصورت خودکار تمامی وضعیت را تواماً کنترل می نماید که موتور ژنراتور در بهترین شرایط به کار خود ادامه دهد.
در حالت انتظار در صورت قطع برق مصرفی خارج از واحد بلافاصله و کمترین زمان، ATS زمان روشن و بکارگیری موتور ژنراتور برقرار می کند.
- استارت و استاپ اتوماتیک دیزل
- قابلیت مانیتورینگ. کنترل و تنظیم از طریق کامپیوتر با برنامه تحت ویندوز
- حفاظتهای مختلف افزایش درجه حرارت آب کاهش فشار روغن. افزایش و کاهش دور دیزل. افزایش
- و لتاژ ژنراتور کاهش ولتاژ باتری ۵- نشان دهندههای اخطار مختلف: اخطار خرابی دینام. اخطار خطای انجام استارت در حالت اتوماتیک. اخطار خرابی سنسور روغن یا قطع بودن کابل ارتباطی در حالت اتوماتیک ۶-قابلیت تنظیم تمامی پارامترهای زمانی از روی پنل ۷-قابلیت کار با ولتاژ متغیر از۱۲ولت تا ۴۸ولت بهطور اتو ماتیک
- قابلیت کار در دو حالت دستی و اتوماتیک
- نشان گر زمان کار دیزل ژنراتور بر حسب ساعت
- اندازگیری سه فاز شهر یا دیزل ژنراتور و تشخیص آمادگی
- قابلیت نمایش دور موتورRPM
- آلارم ویژه دمای آب
- CHECK UP کامل موتور
- با قابلیت: نمایش آمپراژ، ولتاژ، فرکانس
تنظیم اتوماتیک ولتاژ :
AVR جدید باعث میشود که موتور بصورت مطمئن و یکنواخت کارکرده و در صورت اعمال اضافه بار موتور و ژنراتور خاموش می گردد و باعث جلوگیری در خرابی مولد میگردد.
سیم پیچی ژنراتور مطابق با آخرین وضعیت تکنولوژی انجام شده که از هرگونه اعوجاج در طول کار جلوگیری میکندو عایق بندی کلاس بالای ژنراتور از هر گونه اتصال کوتاه و خرابی و سوختن سیم.پیچها ممانعت بعمل آورده و در نتیجه کار یکنواخت و رضایتبخشی در مصارف القائی ( الکترو موتورها ) در اختیار مصرف کننده قرار میدهد.
ﻃﺒﻘﻪﺑﻨﺪی ﻣﻮﺗﻮر ژﻧﺮاﺗﻮرﻫﺎ از ﻟﺤﺎظ ﺳﻮﺧﺖ ﻣﺼﺮﻓﻲ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺻﻮرت ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ؟
ﺑﻪ ﺳﻪدﺳﺘﻪ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ :
الف) ﻣﻮﺗﻮرژﻧﺮاﺗﻮرﻫﺎیﮔﺎزوﺋﻴﻞ ﺳﻮز
ب) ﻣﻮﺗﻮر ژﻧﺮاﺗﻮرﻫﺎی ﮔﺎزﺳﻮز
ج) ﻣﻮﺗﻮر ژﻧﺮاﺗﻮرﻫﺎی دوﮔﺎﻧﻪ سوز
ﻧﺤﻮه ﻛﻨﺘﺮل و ﻧﻈﺎرت ﺑﺮ ﻧﺤﻮه ﻋﻤﻠﻜﺮد دﺳﺘﮕﺎه دﻳﺰل ژﻧﺮاﺗﻮر ﺑﻪ ﭼﻪ ﺻﻮرت ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ؟
ﻛﻨﺘﺮل و ﻧﻈﺎرت ﺑﺮﻋﻤﻠﻜﺮد دﻳﺰل ژﻧﺮاﺗﻮراز ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺎﺑﻠﻮﻓﺮﻣﺎن ﺻﻮرت ﻣﻲ ﮔﻴﺮد.ﺗﺎﺑﻠﻮﻓﺮﻣﺎن ﺑﻪ دو ﺻﻮرت ﻣﻮﺟﻮد اﺳﺖ:
ﺗﺎﺑﻠﻮﻓﺮﻣﺎن دﺳﺘﻲ(Manual commander) وﺗﺎﺑﻠﻮﻓﺮﻣﺎن دارای ﺑﺮد اﺗﻮﻣﺎﺗﻴﻚ ﻛﻪ در ﻧﻮع اول ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت اﻧﺎﻟﻮگ و در ﻧﻮع دوم ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت دﻳﺠﻴﺘﺎل ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪه وﺗﻨﻈﻴﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ.
دﻳﺰل ژﻧﺮاﺗﻮر و ﻣﻮﺗﻮرژﻧﺮاﺗﻮر (ﮔﺎزﺳﻮز) ازﻟﺤﺎظ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺧﻨﻚ ﻛﺎری ﺑﻪ ﭼﻪ ﺻﻮرت ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ؟
ﻣﻮﺗﻮر ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ(دﻳﺰل/ﮔﺎزی)ﺑﻪدو ﺻﻮرت آب وﻫﻮا ﺧﻨﻚ ﻣﻮﺟﻮداﺳﺖ .
دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟
دیزل ژنراتور وسیله ای است که به لحاظ کارکردی سوخت دیزلی را به الکتریسیته تبدیل می کند. در اصل، دو وسیله جداگانه برای تولید انرژی باهم کار می کنند که حرکت را به انرژی الکتریکی با استفاده از الکترومگنت ها تبدیل می کنند.
کاربردهای دیزل ژنراتور چیست؟
در کارخانه ها، کارگاه ها، محیط های صنعتی، مکان های ساختمانی، جاده ها و راه آهن، نمایشگاه ها و … به منظور به کار گیری در حالت های عدم وجود برق شهری و یا به منظور کاهش هزینه های مصرف انرژی کاربرد دارند.
نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور چگونه است؟
متناسب با اندازه و نوع آن توسط مصرف کننده و یا فروشنده امکان پذیر می باشد.
ابعاد دیزل ژنراتور چقدر است؟
ابعاد دیزل ژنراتورهای نیز متناسب با توان ها متفاوت می باشد و می تواند به اندازه دو متر مربع باشد تا حتی به اندازه ی یک کانتینر ۲۰ فوت و بیشتر.
چگونه دیزل ژنراتور را بی صدا می کنند؟
دیزل ژنراتورها بویژه آنهایی که در حجمهای بالا و با سیلندرهای زیاد کار میکنند، صدای گوش خراشی دارند که می تواند سبب اذیت و آزار اطرافیان شود. به همین دلیل برای آنها کاور یا اصطلاحاکانوپی قرار میدهند. این کانوپیها به لحاظ ظاهری دستگاه را کاملا میپوشانند و سبب کم کردن صدای موتور ژنراتور میشوند.
البته لازم است برای تهویه فضای اطراف موتور و گرم شدن آن، فضایی هم برای ورود و خروج هوا در نظر گرفته شود به همین دلیل صدای موتور نمی تواند بیش از 60 الی 80 دسی بل (dB) کاهش یابد.
بنابراین در صورتی که کاهش صدای بیشتری مورد نیاز باشد، باید فکر دیگری کرد که راهکار معمول آن ساختن اتاقکی است که دارای دیوار و سقف عایق باشد. این اتاق ها هم نیاز به رعایت استاندارهایی دارند. از جمله اینکه باید هواکش هایی در دیواره دو طرف اتاقک جهت ورود و خروج هوا نصب شده باشد و همچنین جایی برای خروجی اگزوز در سقف یا ارتفاعی از دیوار اتاقک در نظر گرفته شود. معمولا در دیوار اتاقکها از بلوک سفالی یا سیمانی تو خالی استفاده میشود. عایق پشم شیشه و یونولیت هم می تواند در دو طرف دیواره ها و سقف تاثیر زیادی در کاهش صدا داشته باشد.
تعداد سیلندر دیزل ژنراتور را چگونه می توان تشخیص داد؟
در دیزل ژنراتورهای خانواده کاترپیلار، دو رقم آخر نشان دهنده تعداد سیلندر است.
بطورکلی Arrangement Number هر دستگاه نشان دهنده این است که موتور این دستگاه مختص چه محصولی است.
دیزل ژنراتورهای کاترپیلار هم یکی از برندهای شناخته شده و پرکاربرد در حوزه تامین انرژی برق هستند.
توان دیزل ژنراتورها :
1- توان standby (اضطراری): توان اضطراری برای 350 تا 400 ساعت کار در سال تعریف میشود. با این توان موتوردیزل ژنراتور میتواند به ازای هر 12 ساعت کارکرد 10% توان اضافه (overload) داشته باشد .
2- توان prime : این توان را به دو شکل مختلف میتوان تعریف کرد:
الف) 750 ساعت کار در سال
ب) نامحدود در سال به شرط اینکه هر 750 ساعت متوسط توان کشیده شده از ژنراتور از 80% توان prime بیشتر نباشد .
3- توان دائم continuous : این توان به معنای کارکرد 24 ساعته و بدون وقفه است که بیشتر بدرد نیروگاهها میخورد. موتور ژنراتورهای با دور پایین و موتورهای گازسوز دارای این توانایی هستند. از این توان می توان برای 7000 ساعت یا بیشتر در سال استفاده کرد.
تقسیم بندی دیزل ژنراتورها از لحاظ شکل و سرعت :
دیزل ژنراتورها را میتوان از نظر طراحی به دو دسته ی V شکل و I شکل تقسیم کرد. دیزل ژنراتورهای خورجینی یا نوع V به دقت بالایی نیازمند هستند و تعمیر و بالانس مکانیکی آنها متفاوت است. اما دیزل های نوع I یا خطی، دارای یک محور سیلندر هستند.
دیزل ژنراتورها را از لحاظ سرعت هم میتوان به پردور، دور متوسط و کم دور تقسیم کرد.
دیزل ژنراتورهای پردور با سرعت 750 تا 1500 دور در دقیقه کار می کنند، نسبت وزن به قدرت آنها از بقیه انواع کمتر بوده و سرعت بارگیری و راه اندازیشان بیشتر است.
دیزل ژنراتورهای با دور متوسط در هر دقیقه حدود 450 دور میزنند و تعداد دور آنها از 400 دور در دقیقه کمتر است.
انواع دیزل ژنراتور از نظر شکل ظاهری :
دیزل ژنراتورهای استاندارد و معمولی متداول ترین انواع دیزل ژنراتورها هستند که در اندازه های مختلف وجود دارند.
دزل ژنراتورهای کانتینری بیشتر در مجموعه ها و کارخانه های بسیار بزرگ کاربرد دارند.
دیزل ژنراتورهای سیار و قابل حمل بیشتر در عملیات غیر ساکن و پروژه های بین شهری کاربرد دارند.
دیزل ژنراتورهای لوول :
شـركـت موتورهای لوول که در شهر تیان جین كشور چین واقع است، از جمله كارخانجات بزرگ و مدرن در زمینه موتورهاست که بر اساس طراحی انگلیسی و ارتباط با شركت موتورهای پركینز تأسیس و برپا شده اند. این شرکت بعد از جذب شركای استراتژیک جدید خود، حجم سرمایه گذاری و ظرفیت تولیدش را افزایش داده و تکنولوژی تولیدات خود را با توجه به نیاز و تمایلات بین المللی به روز کرده است.
همزمان با لزوم جانشینی تکنولوژی جهانی، شركت موتورهای Lovol در جهت تأمین انرژی در كلاس جهانی اختصاص داده شده و در طی چندین سالگذشته بیش از 150000 موتور دیزل Lovol جهت تأمین انرژی كامیون ها،ژنراتورها، دیزل ژنراتورها و سایر ماشین آلات ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرارگرفته و در این زمینه موفقیت های زیادی داشته است.
دیزل ژنراتور پرکینز :
شركت موتـور سازی پركیـنز شرکتی انگلیسی است که در سال 1932 بعنوان زیر مجموعه ای از گروه صنعتی كاترپیلار در استفیلد انگلستان شروع به فعالیت کرد. پرکینز با طراحی و تولید اولین موتور پر سرعت دنیا خیلی سریع معروف شد.
پس از آن در سال 1959 ، توسط « مسـی فرگوسـن» خریداری شده و در سال 1994 شاخه ای از شركت « لوكـاس ورایـتی » شد و موتورهای خود را با دو سوخت دیزل و گاز تولید و به بازار عرضه کرد.
دیزل ژنراتورها و سایر محصولات شرکت پرکینز به دلیل گستردگی تقاضا در سطح دنیا، در کشورهای مختلف انگلیس، آمریکا، برزیل، چین و هند تولید شده و به بازار مصرف روانه میشود.
موتورهای دیزلی پرکینز از 2/7 كیلو وات تا 1200 كیلو وات و موتورهای گاز سوز آن از 307 تا 1000 كیلو وات تولید میشوند.
شرکت نیرو آفرینان قدر هم محصولات گروه پركینز خود را به دو صورت كوپله شركت نیروآفرینان و یا كوپله فابریک خارجی (شركت های PRAMAC، ELCOSE، AKSA، GTI ,FGWILSON) ارائه میکند.
دیزل ژنراتور کامینز پاور :
شركـت كامیـنز پاور آمریکا متشکل از 500 شركت و زیرمجموعه است که در سال 1919 تأسیس شده است. این مجموعه، تولیدات قدرتمند خود را با دیزل ژنراتورهای سری H در سال 1933 شروع کرده و به امور طراحی، تولید، توزیع و خدمات مرتبط با تکنولوژی موتورها از جمله: سیستم سوخت، كنترل هوا، سوخت، فیلترهای مرتبط و همینطور كنترل خروجی و احتراق و سیستم تولید انرژی الکتریکی (ژنراتورها) پرداخت.
این شركت در سال 1940 اولین شركتی بود كه محصولات خود را با 100000 مایل كاركرد گارانتی کرد.
آخرین نوآوری توسعه تکنولوژی آن هم به سال 2013 و ارائه موتورهای گاز سوز برمیگردد. این موتورها دارای راندمان بالا، هزینه های كم نگهداری و سایر شرایط مورد نیاز مشتریان است.
كامینز پاور تولید كننده سیستم های مولد نیرو در سال 1937 تأسیس شد و كار بر روی تولید انرژی را آغاز نمود و در حال حاضر توان محصولات این شركت از 30 تا بیش از 2600 كیلووات است. این شركت در سال 2011 میلادی با تولید بیش از یک میلیون موتور به رقم فروش بیش از 18 میلیارد دلار دست یافته است.
از محصولات شركت كامینز، دیزل ژنراتورها به دو صورت كوپله فابریک شركت كامینزپاور انگلیس و كوپله شركت نیروآفرینان قدر قابل ارائه است. همچنین، ژنراتورهای گازسوز كامینزپاور به صورت كوپله فابریک توسط این شرکت عرضه می شود.
طبق خبرگزاری ایسنا مشاوره خرید انواع دیزل ژنراتور به سایت هوا دیزل مراجعه فرمایید.