12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
14/000/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
12/500/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
14/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال
22/000/000 ریال


گیربکس حلزونی 

گیربکس حلزونی یا گیربکس مکعبی به عنوان ارزان ترین و پر کاربردترین نوع از انواع گیربکس در دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی سبک کاربرد دارد، در گیربکس حلزونی وظیفه انتقال نیرو توسط دو چرخ دنده انجام می پذیرد گیربکس حلزونی به طور کلی به گیربکس های دو دنده گفته می شود. این قطعه به طور کلی دارای دو قسمت است که قسمت اول آن مارپیچ و قسمت دوم آن دنده نامیده می شود. جنسی که برای مارپیچ استفاده شده است با توجه به حساسیت بیشتر آن عموماً از فولاد است این در حالی است که برای دنده از جنس برنز استفاده می شود. بخش مهم در گیربکس حلزونی به خصوص گیربکس حلزونی SEW زاویه خروجی آن است که باید به طور دقیق تعیین شده و این زاویه می بایست در وضعیت ۹۰ درجه قرار بگیرد. این گیربکس ها بسیار نرم عمل می کنند. و دارای کاربردهای متعددی می باشند. در این مقاله از مجموعه مرکز صنعت قصد ما این است که گیربکس حلزونی را توضیح داده و علت شهرت الکتروگیربکس حلزونی اس ای دبلسو را نیز بررسی کنیم.

مشخصات فنی گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی به دلیل شباهت ظاهری آن به حلزون به این نام شناخته می شود. البته مدل های دیگری با شکل ظاهری مکعبی نیز ارائه شده است. گیربکس حلزونی از یک محور و یک چرخ دنده برنزی یا آلومنیومی حلزونی شکل با مقاومت بالا، جهت استحکام و پایداری در شرایط سخت تولید می شود. گیربکس حلزونی از یک هاب کروی، شافت و بلبرینگ تشکیل شده است و امکان اتصال مستقیم شافت به الکتروموتور وجود دارد. جنس بدنه این گیربکس ها غالبا از چدن یا آلومینیوم می باشد و در برابر لرزش و تکان های دستگاه مقاومت بالایی دارد.

کاربرد گیربکس حلزونی

همانطور که در بخش قبل اشاره شد مزیت و ویژگی های گیربکس حلزونی بسیار زیاد است و مبرهن است که این محصول در صنایع مختلف کارایی بسیار زیادی دارد. یکی از کاربردهای بسیار مشهور گیربکس حلزونی به خصوص گیربکس مکعبی در صنایع کاشی و سرامیک بوده همینطور برای آسیاب های کوچک نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اگر دقت نموده باشید از گیرموتور حلزونی جهت بلوک زنی نیز استفاده می شود، این محصول که در مدل های گیربکس دنده برنج SEW و همینطور گیربکس کتابی نیز عرضه می شود در صنایع غذایی و بسته بندی و همینطور برای ساخت بالابر ها و آسانسور ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کاربردهای گیربکس حلزونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • گیربکس صنایع کاشی
  • گیربکس صنایع سرامیک
  • گیربکس بالابرها
  • گیربکس کانوایرهای کوچک
  • گیربکس نوار نقاله ها
  • گیربکس آسیاب های کوچک
  • گیربکس سیستم های انتقال مواد
  • گیربکس دیزل ژنراتورها
  • گیربکس کمپرسورها
  • پمپ های سیلندری
  • گیربکس ماشین های بلوک زنی
  • گیربکس ماشین آجر زنی
  • گیربکس وزنده ها
  • گیربکس هواکش ها
  • گیربکس میکسرهای بشکه ای
  • گیربکس خورد کن ها
  • گیربکس ماشین غربال گری
  • گیربکس میکسرهای بتن
  • گیربکس ماشین آلات بسته بندی
  • گیربکس شیشه پر کنی
  • گیربکس لرزاننده (Shaker)
  • گیربکس کوره های صنعتی
  • گیربکس کانوایر
  • گیربکس نوار نقاله
  • گیربکس بالابر
  • گیربکس صنایع غذایی
  • گیربکس دستگاه نانوایی
  • گیربکس دستگاه جابجایی
  • و ...
این محصول کاربرد بسیار بالایی در صنایع و دستگاه هایی نظیر صنایع گچ و سیمان ، موادغذایی و نوشیدنی ، کاشی و سرامیک ، صنایع و ماشین آلات بسته بندی ، ماشین آلات آجر و بلوک زنی ، میکسرهای بتن ، کانوایر، دستگاههای بستنی ساز ، نوارنقاله ها ، کارخانجات نوشیدنی قسمت شیشه پرکن ، صنایع فولاد ، گیربکس دستگاه فیلرسراک ، بالابرها، گیربکس آسانسورهای فروشگاهی، صنایع ماشین سازی ، صنایع دارویی ، صنایع پتروشیمی ، گیربکس کانوایر ،گیربکس میکسر، گیربکس دستگاه بستنی ساز، گیربکس خط بطری پر کنی، گیربکس صنایع دارویی و شیمیایی ، گیربکس آب و فاضلاب ،گیربکس دستگاه تزریق فوم، گیربکس دستگاه مخلوط کن، گیربکس دستگاه اکسترودر، گیربکس دستگاه نایلون و نایلکس، گیربکس دستگاه ساندویچ پانل، گیربکس خط تولید نوشابه سازی، الکتروگیربکس دستگاه گرانول، الکترو گیربکس خط تولیدنان های صنعتی و … را دارند.

انواع گیربکس حلزونی بر حسب کاربرد

به طور کلی گیربکس حلزونی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که طبق کاربرد و همینطور جنس دسته بندی های مختلفی دارد. در این محصول یک پوسته حلزونی شکل، یک هاب کروی شکل و همینطور بلبرینگ و شافت وجود دارد.

گیربکس حلزونی VF

حرکت در این مدل از گیربکس ها به وسیله یک جفت شافت و همینطور چرخ دنده ای به شکل حلزون می باشد.

گیربکس حلزونی RVF

این مدل از گیربکس ها دارای یک جعبه تقلیل اولیه بوده و همینطور یک جفت چرخ دنده مارپیچ دارد.

گیربکس حلزونی SEW

این محصول از محصولات شرکت آلمانی SEW بوده و این شرکت در سال ۱۹۳۱ تاسیس شده است. امروزه این بند یک کمپانی بین المللی محسوب می شود که علاوه بر الکتروگیربکس در زمینه اینورتر و همینطور سروو درایو نیز فعالیت می کند. گیربکس حلزونی در صنایع نفت و پتروشیمی و همینطور فولاد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از ویژگی های مهم گیربکس حلزونی SEW تنوع محصول و همینطور استحکام بالای آن است. در لیست گیربکس حلزونی، گیربکس هالوشافت SEW نیز شهرت بالایی دارد.

گیربکس هالوشافت SEW در سه نوع:

  1. هالوشافت سری SA (قسمت شافت خروجی گیربکس تو خالی میباشد)
  2. گیربکس شافت بغل SEW سری S (قسمت شافت خروجی گیربکس تو پر میباشد)
  3. گیربکس شرینگ دیسک SEW سری SH (قسمت شافت خروجی گیربکس تو خالی میباشد و بدون جای خار که به وسیله یک قفل کن فیکس میشود) که در اصطلاح بازار به آن گفته میشود گیربکس بونفیکس SEW یا (SHRINK DISC) گیربکس هلیکال ورم SEW به دلیل جای پیچ هایی که در کف گیربکس و بغل گیربکس اعمال شده است قابلیت نصب بصورت عمودی و افقی را دارد.
شرکت فیام ارائه دهنده انواع گیربکس حلزونی با برند های مختلف میباشد
  • گیرموتور حلزونیSEW سریS = خروجی شافت دار
  • گیرموتور حلزونیSEWسریSA = خروجی گیربکس هالو (شافت تو خالی)
  • موتورگیربکس حلزونیSEWسریSF = خروجی گیربکس فلنج بغل و شافت دار

طرز کار گیربکس حلزونی

جنس دنده برنجی گیربکس حلزونی از ترکیب آلیاژ فسفر و برنز ساخته شده که موجب ایجاد سختی، استحکام و مقاومت درمقابل سایش می گردد و عمر دنده برنجی که در اصل دنده فدا شونده می باشد با این روش طولانی تر خواهد شد، ماردون فولادی که در ورودی گیربکس حلزونی قراردارد و از یک سمت به نیروی محرکه که معمولا الکتروموتور است وصل می باشد از آلیاژ فولاد سخت کاری شده، ساخته شده که جهت کاهش صدا سنگ خورده است ساخته می شود، در قسمت بیرونی گیربکس ما دو نوع پوسته جهت نگهداری دنده ها در داخل خود و نصب بر روی دستگاه داریم که در غالب موارد از پوسته آلومینیوم استفاده می شود و در سایزهای بزرگتر که بیشتر از 500 نیوتن گشتاور را تحمل می کنند، از پوسته چدنی که تحمل بیشتری نسب به پوسته آلومینیومی را دارند استفاده می کنیم، گشتاور قابل تحمل در گیربکس حلزونی معمولاً حداکثر تا 4000 نیوتن متر است.

مزیت های گیربکس های حلزونی 

حال می خواهیم مزایای گیربکس حلزونی را به طور دقیق بررسی نماییم. در نظر داشته باشید که یکی از مدل های بسیار مشهور که در لیست گیربکس حلزونی قرار می گیرد، گیربکس هالوشافت است و البته مدل های پایه دار و فلنج دار آن نیز ارزش بالایی دارد.
  1. جنس یکی از مزایای بسیار عالی برای این محصول جنس پوسته آن است. جنس پوسته در گیربکس حلزونی بسیار مهم است به طوری که نیاز است مقاومت بالایی در بربر ارتعاشات داشته باشد که خوشبختانه جنس پوسته در گیربکس حلزونی SEW آلومینیومی بوده و بسیار سخت و قوی است.
  2. نگهداری آسان از دیگر مزایای گیربکس هالوشافت می توان به تعمیر و نگهداری آسان آن اشاره کرد. در واقع موضوع تعمیر برای گیربکس شافت بغل نیز بسیار دیده شده است و اینطور به نظر می رسد که هزینه های تعمیر و نگهداری بسیار مهم بوده و باید بررسی شود. خوشبختانه قیمت گیربکس حلزونی ارزان و همینطور هزینه تعمیر آن نیز مناسب اعلام شده است.
  3. نصب آسان راه اندازی گیربکس شافت بغل نیز مانند الکتروگیربکس حلزونی اس ای دبلیو آسان و نرم است و این موضوع از دیگر مزایای این محصولات به شمار می آید.
  4. کم صدا بودن یکی دیگر از مزایای الکتروگیربکس حلزونی می توان به صدای کم آن اشاره کرد، در نظر داشته باشید که در خصوص گیربکس حلزونی به طور کلی چیزی به عنوان بی صدا بودن معنی ندارد اما برخی از این محصولات بسیار تخصصی طراحی شده اند به صورتی که نرم تر عمل کرده و سر و صدای کمتری ایجاد می نماید.
  5. تنوع نصب گیربکس های حلزونی قابلیت نصب در ۱۰ حالت مختلف را دارند که این امر باعث استفاده راحت این سری گیربکس ها گردیده است
  6. تنوع دور و توان از دیگر مزایا میتوان به تنوع در دورخروجی و توان موتور و سایز و ابعاد گوناگون این سری گیربکس ها اشاره کرد. قیمت گیربکس حلزونی sew نسبت به کیفیت و کارایی آن بسیار به صرفه است. شایان ذکر است که راندمان گشتاور خروجی بالا برای الکتروگیربکس هالوشافت و همینطور الکتروگیربکس شافت بغل از دیگر مزایای خانواده گیربکس حلزونی محسوب می شود که به نوبه خود بسیار ارزشمند است.

زمان تعویض گیربکس حلزونی

تمامی قطعات ساخته شده توسط بشر عمر محدودی دارند. گیربکس های حلزونی هم از این قاعده مستثنی نیستند. شرایط نگهداری و انتخاب صحیح می تواند پارامتر های مهمی برای طولانی تر کردن مدت زمان مصرف کنند.

علائم هشدار دهنده زمان تعویض

  • تیز شدگی: همانطور که پیشتر بیان شد گیربکس حلزونی خواصیت عدم بازگشت پذیری در گشتاور بالا را داراست. به مرور زمان و به دلیل فشار زیادی که به زاویه های بخش انتهایی چرخدنده وارد می شود سطح تماس کمتر شده و گیربکس نمی تواند به مانند سابق فشار را تحمل کند. این مورد را می توان در بالابر مشاهده کرد که هنگام ایست در طبقات متوجه عدم سکون کامل و یا حرکت کند و آهسته به سمت پایین می شویم. در این موارد بعضا مشاهده شده است که گیربکس همچنان در بار های کمتر از بار نامی خود خواصیت عدم بازگشت پذیری را دارد اما برای جلوگیری از چالش های موجود بهتر است تعویض گردد.
  • رد کردن: اطلاح رد کرد در جایی به کار برده می شود که از مرحله تیز شدگی عبور کنیم و دیگر گیربکس توان تحمل هیچگونه بار در هنگام توقف را ندارد و باید فوراً تعویض گردد.